In de MooiRooiKrant: Rooi Werkt: bijdragen aan vitaal Meierijstad

De stichting Rooi Werkt is inmiddels vier jaar succesvol in het matchen van lokale werkzoekenden en lokale ondernemers. Afgelopen jaren hebben we zo'n 100 mensen aan het werk kunnen helpen. Dat waren overwegend kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt, mensen die vanwege hun leeftijd, een beperking of ervaring die niet meer actueel is, buiten de boot dreigden te vallen. Door onze resultaten en onze goede contacten met de ondernemers heeft de gemeente Meierijstad afgelopen juni besloten een structurele samenwerking met onze stichting aan te gaan.

Bij de samenwerking hoort een subsidie om de brede doelstelling van Rooi Werkt mogelijk te blijven maken. We richten ons op álle werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt. Mensen die een uitkering van het UWV of de gemeente krijgen, of werkloos zijn zonder uitkering. Onze ambitie is om ook binnen Schijndel en Veghel tot verdergaande samenwerking te komen met bestaande arbeidsmarktinitiatieven om zo bij te dragen aan een vitaal Meierijstad.

Kandidaten kunnen zich rechtstreeks bij ons aanmelden. Om hen te leren kennen, organiseren we regelmatig speeddates en kennismakingsgesprekken. Vrijblijvend een keer binnenlopen kan ook, bijvoorbeeld met vragen over je cv, mogelijkheden, de arbeidsmarkt enz. Iedere maand is er een inloopochtend. De eerstvolgende is op woensdag 5 september 09.00 – 11.00 uur. Deze wordt gehouden op onze nieuwe locatie: Zaken- en Bestuurscentrum, Bastion 1-5, Sint-Oedenrode.
Ben jij ook werkzoekend en kun je een steuntje in de rug wel gebruiken? We gaan graag aan de slag om een baan voor je te vinden. Meld je bij ons aan of kom eens langs! Bent u werkgever en heeft u een vacature? Neem dan gerust contact met ons op. We gaan graag op zoek naar de juiste match.

Het team van Rooi Werkt: Hanny Brok, Corrie Haenen, Elske Huijbers en Elli de Rijk info@rooiwerkt.nl of 06 4434 6449.

Bron: https://www.mooirooi.nl/nieuws/algemeen/46982/rooi-werkt-bijdragen-aan-vitaal-meierijstad 

 

 

© Rooi Werkt / TekstBalk Redactiebureau        Foto's Ellis Rijkers        Disclaimer

Web development by Fruitcake