Rooi Werkt: samen met en voor Meierijstad

Doel van Rooi Werkt: de werkloosheid in Sint-Oedenrode /Meierijstad te verminderen door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en ondernemers aan elkaar te koppelen.

Rooi Werkt is een stichting, opgericht in 2014 door de ondernemersvereniging Business-to-Business (BtB) in Sint-Oedenrode. Afgelopen jaren hebben we ettelijke tientallen werkzoekenden succesvol kunnen plaatsen bij Rooise bedrijven. Door onze open, enthousiaste en professionele werkwijze waarin betrokkenheid, korte lijnen en snel schakelen centraal staan, weten ondernemers en kandidaten ons steeds vaker te vinden. We zijn een serieuze speler op het terrein van bemiddelen en arbeidsmarktparticipatie.  

Sociaal ondernemen: dat dóen we samen!

Afgelopen periode hebben we met subsidies (Agrifood Capital en gemeente Sint-Oedenrode) kunnen werken. In 2018 gaan we onze sociale doelstelling in heel Meierijstad uitdragen. Hiervoor zijn we op zoek naar andere financieringsmogelijkheden en naar een verdere uitbreiding van onze samenwerking met bedrijven en inwoners. Rooi Werkt kiest ervoor haar werk te doen als sociale onderneming zonder winstoogmerk; een onderneming die concrete, nieuwe kansen biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zodat zij weer mee kunnen doen in de samenleving. Om dit te kunnen realiseren hebben we uw steun nodig.

U kunt ons bijvoorbeeld helpen door:

  • het uitdragen van onze doelstellingen en werkwijze in uw netwerk
  • het concreet leveren van materialen, diensten of een geldelijke bijdrage
  • het beschikbaar stellen van een stageplek
  • het ondersteunen van een werkzoekende als zijn/haar buddy.

Andere ideeën? Er is veel mogelijk, wij gaan graag met u in gesprek.

Voor uw steun leveren wij graag een tegenprestatie. Dat kan bijvoorbeeld uw naamsvermelding op onze website of in onze nieuwsbrief zijn, als ‘sociaal aandeelhouder’ van Rooi werkt. We zijn ook graag bereid een andere tegenprestatie te leveren, bijvoorbeeld in de vorm van kennis en advies op het gebied van P&O en loopbaanontwikkeling, of training en coaching.

Plannen voor 2018: iedereen telt mee, iedereen doet mee!

Onze droom is een vitale lokale arbeidsmarkt in gemeente Meierijstad waarin inwoners, ondernemers en organisaties samenwerken om kansen te creëren voor inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt. Een gemeente waarin iedereen meetelt en meedoet. En dat is in het belang van ons allemaal.

Werkzoekenden bemiddelen naar werk blijft onze kernactiviteit. Succesvolle plaatsingen en tevreden klanten, daar doen we het voor, dat geeft ons veel voldoening. We gaan ervan uit dat we met onze inzet weer enkele tientallen werkzoekenden en ondernemers kunnen helpen aan werk, respectievelijk goed en gemotiveerd personeel.

In 2018 gaan we ook aan de slag met een nieuw arbeidsmarktgericht loopbaantraject voor mensen uit Meierijstad die langdurig thuis zitten. Gedurende een aantal maanden ondersteunen we hen concreet bij het vinden van een passende baan op de huidige arbeidsmarkt. We leveren maatwerkbegeleiding en coaching. Het doel van het traject is om nog meer mensen aan het werk te helpen.

Meer weten?

Heeft u als bedrijf of particulier interesse in de diensten van Rooi Werkt?

Informeer dan naar de mogelijkheden! Stuur een e-mail naar elske@rooiwerkt.nl of bel 06 4608 5630